HTML

Thomasso szemmel



Gondolataim:
"Az élet szép! ...Hiszen olyannak lett tervezve!", valamint "Sok pici változás mihez tart vajon?" - jegyében.

"Ha vérzek: sírok, ha érzek: írok!" - Eszpi Pádle!

NAGYON ÚJ! Különös történetek valakiről, aki ma is világunkat járja, de sajnos kevesen ismerik (elvileg csak fikció): Az 'Elöljáró' Olvass bele te is! :)

Fotó-blogom:

Kitekintő

:: Ezen átjáró lehetőséget ad arra, hogy bekukkants barátaim blogjára, vagy éppen weblapjára ::

¤ Atka CamBlog
¤ Ruca Írás
¤ Ruca Hollandiában
¤ Hajnalcsillag
¤ Vidámszív

Nonprofit átjáró

:: Önzetlenül segíteni, még ha csak picit is, olyan tett, mely soha ki nem törölhető nyomot hagy az univerzumban! ::

Szemem Fénye Alapítvány

Egyéb oldalaim

Apró esszék, irományok

:: Az itt felsorolt bejegyzések nem jelennek meg 'posztként' a blogon. "Nem besorol- ható" kategóriájuk miatt külön oldalt kaptak! ::

Kellemes olvasgatást hozzájuk!

Toma Koma (Jellemanalízis)

Gondolataim az "Igazán Szöszikről"

Relatív valószínűség :)

Buxa Hungarica (siránkozási minta)

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.09.15. 03:27 Thomasso :)

A Vihar

Kategória: "Az élet szép! ...Hiszen olyannak lett tervezve!"

 

Csücsülök a nappaliban a kanapén, és várom, hogy véget érjen a vihar. Őszintén szólva, ritkán fordul ez elő, mert általában szeretem nézni ahogy ömlik, zúdul az eső, hallani ahogy cikáznak a villámok, csattan az ég, de most... Kicsit furcsán viselkedik minden.

 

Hatalmas a szél, és a dörrenések tónusa inkább a hangrobbanáséhoz hasonlít. Ráadásul itt-ott picit beázik a padlás...

A spejz is. A ritmikus "takk-takk"-ból ítélve szüleim elővigyázatosságból a már ismert plafonrepedés alá tehettek valami edényt. Valami műanyag cuccot.

 

Eltöprengek rajta, milyen érdekes is a szél, a villám, a vihar...

 

Kezdjük a széllel!

Az ember alapból nem is látja. (Jó esetben.) Mégis fákat téphet ki a helyükből, háztetőket tehet tönkre, s mindezt akár egyik pillanatról a másikra. Mint egy erős, láthatatlan lény....

 

És miért is ne? A Bibliában ha jól emlékszem, többször is úgy említik a szelet (pontosabban szeleket), mint Isten szolgáit. A négy égtáj külön-külön is említésre kerül.

-- Házi feladat utána járni! :) segítség: Zsid. 1:7, Jelenések, stb.

Ha figyelembe vesszük a forgószeleket, tornádókat, és azok (olykor teljesen) kiszámíthatatlan viselkedését, már nem is tűnik olyan abszurdnak, hogy intelligens, erős szolgákról lehet szó, kiket Isten küld el rombolásra, pusztításra, vagy akár helyre hozni valamit, elragadni, kiszabadítani valakit...

 

Minden esetre akármennyire is ismerem a fizikát, mindig különös érzés jár át, mikor egy-egy nagyobb vihar idején hallom, ahogy az ablakkeretek apró résein át süvít, fütyül a szél.

 

Aztán nézzük a villámlást! (Apropó, tényleg szeretem nézni.)

Láttatok már két egyforma villámlást?

- Na, nem úgy értem, hogy a másodperc tört része alatt lezajló sorozatot, hanem olyanokat, melyeknek egyébként tényleg semmi közük egymáshoz. - Mert én soha! ...És megkockáztatnám, hogy senki más sem. Hasonlíthatnak, de mindig különböznek! És éppen ez adja egyik érdekességüket. Hogy annyi furcsa cikk-cakkot rajzolhatnak az égre.

 

És persze szépségük mellett ott az erejük is! Lángokba boríthatnak vidékeket, vagy speciális esetekben akár szinte égetés nélkül vágnak lyukat egy fába, falba, vagy akárhová, s hallottam olyan esetről is, mikor valami fura jelenség során gyúlékony anyagok közt is szelektíven futott át egy "(talán) villámcsapás"! ...Többen túlélték már, pedig úgy tartják "ilyen nem történhetett volna meg abban a helyzetben!" - Elég félelmetes...

 

A nagyobb viharokat többnyire természeti katasztrófának tartják. És persze sokszor joggal... Pedig aztán mennyire szükségesek! Ha a tudományos oldalát vizsgáljuk akár csak a villámoknak, akkor is, például a sok "ember-okozta", és egyéb úton felhalmozódó töltéskülönbséget kiegyenlítik a Föld talaja és a felhők közt, elektrosztatikusan semlegesítik a légteret. A viharok során változnak a nyomásviszonyok, kiegyenlítődhetnek, eltolódhatnak a különbségek...

 

Miközben boncolgatom a témát, észre veszem, hogy elállt az eső, nem fúj a szél, az egész vihar továbbállt, vagy talán elült. Csend van. Csak a stylus koppanásait hallom a PDA érintő-képernyőjén.

 

Ennyi volt tehát? ...Akkor mára én is befejezem.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://thomassoview.blog.hu/api/trackback/id/tr51663839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása