HTML

Thomasso szemmel



Gondolataim:
"Az élet szép! ...Hiszen olyannak lett tervezve!", valamint "Sok pici változás mihez tart vajon?" - jegyében.

"Ha vérzek: sírok, ha érzek: írok!" - Eszpi Pádle!

NAGYON ÚJ! Különös történetek valakiről, aki ma is világunkat járja, de sajnos kevesen ismerik (elvileg csak fikció): Az 'Elöljáró' Olvass bele te is! :)

Fotó-blogom:

Kitekintő

:: Ezen átjáró lehetőséget ad arra, hogy bekukkants barátaim blogjára, vagy éppen weblapjára ::

¤ Atka CamBlog
¤ Ruca Írás
¤ Ruca Hollandiában
¤ Hajnalcsillag
¤ Vidámszív

Nonprofit átjáró

:: Önzetlenül segíteni, még ha csak picit is, olyan tett, mely soha ki nem törölhető nyomot hagy az univerzumban! ::

Szemem Fénye Alapítvány

Egyéb oldalaim

Apró esszék, irományok

:: Az itt felsorolt bejegyzések nem jelennek meg 'posztként' a blogon. "Nem besorol- ható" kategóriájuk miatt külön oldalt kaptak! ::

Kellemes olvasgatást hozzájuk!

Toma Koma (Jellemanalízis)

Gondolataim az "Igazán Szöszikről"

Relatív valószínűség :)

Buxa Hungarica (siránkozási minta)

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.12.14. 16:54 Thomasso :)

Toma Koma (Jellemanalízis)

..."Hej hó, halihó, no de villa meg olló!"

:: Mint azt többen tudjátok, egy nagyon kedves ismerősöm pár éve megajándékozott azzal a kedves gesztussal, hogy (Tolkien - A Gyűrűk Ura c. könyvében szereplő) "Bombadil Toma" névvel látott el. Állítása szerint ugyanis olyan vagyok, mint Toma Koma.

...Először furcsálltam a dolgot, de a későbbiek során e különös ajándék arra ösztökélt, hogy újra elolvassam a megfelelő fejezeteket, mivel meg akartam tudni, milyen is vagyok valójában! :) Szóval elolvastam, és próbáltam csak a tényekre hagyatkozva egy objektív elemzést készíteni Toma jelleméről. Ahogy egyre mélyebbre ástam a jó öreg Bombadil viselkedésének apró aspektusait tanulmányozva, egyre jobban felértékelődött bennem a kapott név mögöttes tartalma, míg végül odáig jutottam, hogy "...Nem, ez lehetetlen, én nem lehetek ilyen csodálatos!" - ugyanis nagyon megtetszett, amit az elemzés mutatott. Kétségkívül, vannak hasonlóságok, főleg az értékrendek, fontosságok terén, és ezeken kívül is sokmindenben szeretnék hasonlítani rá, de minden bizonnyal van még Istennek mit gyúrnia rajtam! :)

- Ezúton szeretnék köszönetet mondani "Kicsiszoszi"-nek a névért, valamint hogy érthető legyen, miről is beszélek, közzé teszem az elemzést (újból megjegyezve, hogy csak szeretnék ilyen lenni) ::

 

Bombadil Toma

Toma koma elégedett az élettel és jól tudja, mi a dolga, hol a helye a világban. Tisztában van hatalmával, valamint annak megszabott illetve praktikus határaival. Egyszerűen, játékosan éli meg a nagy múltra visszatekintő tudásának, és önnön tapasztalatainak komplex hatása keltette érzésvilág minden aspektusát, ám mindez nem gátolja komolyságának kifejeződését sem, amennyiben arra van szükség.

Toma rend szerint vidámsággal, énekszóval oldja a feszültséget, fittyet hány a gondra, bajra, tudja jól, mire mi a gyógyír, hogy mi kell barátainak, mivel bókolhat, kedveskedhet feleségének. Teret ad mindennek és mindenkinek, megbecsül mindent, és mindenkit. Ha nem fontos, nem avatkozik a zárkózók dolgába, de minden tőle telhetőt megtesz a szükségben szenvedőkért. Sötét gondolatot barátságos szándékban fogant magabiztos, erős szóval oszlat el, de helyét megtölti derűvel, reménnyel.

Nem nyújtja a napokat felesleges teendőkkel, s bár mindig akad tennivalója, mégsem marad dolga-végezetlenül. Felismeri a jelen adta lehetőségeket mára és holnapra, de nem bocsátkozik kelletlenül hosszú távú következtetésekbe, tervek szövögetésébe.

Jelenléte frissítő, jókedve áradó, mindenkit magával ragadó. Személye kiegyensúlyozott, motivációi tiszta, fényes jellemét tükrözik. Élete párjával tökéletes harmóniában élnek, egymást segítve, s hiánytalanul kiegészítve. - Írói szemszögből vizsgálva optimális karakter fiatalabb, tapasztalatlanabb fajok és egyének tanítására, nevelésére, formálására.

 

(Az elemzés valós kelte: 2008.11.09)

Szólj hozzá!

Címkék: koma toma


A bejegyzés trackback címe:

https://thomassoview.blog.hu/api/trackback/id/tr47822574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása