HTML

Thomasso szemmel



Gondolataim:
"Az élet szép! ...Hiszen olyannak lett tervezve!", valamint "Sok pici változás mihez tart vajon?" - jegyében.

"Ha vérzek: sírok, ha érzek: írok!" - Eszpi Pádle!

NAGYON ÚJ! Különös történetek valakiről, aki ma is világunkat járja, de sajnos kevesen ismerik (elvileg csak fikció): Az 'Elöljáró' Olvass bele te is! :)

Fotó-blogom:

Kitekintő

:: Ezen átjáró lehetőséget ad arra, hogy bekukkants barátaim blogjára, vagy éppen weblapjára ::

¤ Atka CamBlog
¤ Ruca Írás
¤ Ruca Hollandiában
¤ Hajnalcsillag
¤ Vidámszív

Nonprofit átjáró

:: Önzetlenül segíteni, még ha csak picit is, olyan tett, mely soha ki nem törölhető nyomot hagy az univerzumban! ::

Szemem Fénye Alapítvány

Egyéb oldalaim

Apró esszék, irományok

:: Az itt felsorolt bejegyzések nem jelennek meg 'posztként' a blogon. "Nem besorol- ható" kategóriájuk miatt külön oldalt kaptak! ::

Kellemes olvasgatást hozzájuk!

Toma Koma (Jellemanalízis)

Gondolataim az "Igazán Szöszikről"

Relatív valószínűség :)

Buxa Hungarica (siránkozási minta)

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.12.14. 21:14 Thomasso :)

Gondolataim az "Igazán Szöszikről"

(Szubjektív látásmódom objektív tükrében)

 


- Üdv! Az alábbi tartalom a gyengébb idegzetű "nem szőkékre" kellemetlen hatással lehet, helyenként kifejezetten sokkolóan, sértően hathat, amiért nem is kérek elnézést, mert szubjektivitásból ered (ne vedd magadra)! Csak akkor olvass tovább, ha mindezt figyelembe vetted!



Természetesen a "szöszi" nem mindig a hajszínre értendő, hiszen megannyi esetet lát az ember, mikor a szőke csak festékréteg. Ezzel ellentétben olyan is akad, mikor az eredeti hajszín nem szőke, mégis a gondolkodásmód, az érzelemvilág nagyon hasonló egy afféle "igazi szöszi"-éhez. Ez utóbbi esetet ide (szöszi kategória) sorolom, míg az előzőt nem.

 

Hadd szögezzem le már az elején, hogy nagyon kedvelem a szőke lányokat, és sokkal kitüntetettebb helyet kapnak "szöszi" ismerőseim a szívemben, mint a nem szőkék. És hogy félreértés ne essék, már itt megjegyzem, hogy ez főként azért van, mert a tapasztalat szerint ők többet is igényelnek! Emellett persze ott van az is, hogy szépnek, nőiesnek találom a szőke 'színt'. :)

 

 

:: Hát vágjunk az elemzés közepébe!

Megfigyeléseim szerint, amíg a barnák, feketék, vörösek a törődés olyan megnyilvánulását értékelik inkább, melynek hosszú távú, megtervezett hatása van, közvetett módon ér célba, és többnyire egy kívánt eseményt segít elő, megfogható, elérendő célt hoz közelebb; addig a szőkék magát a törődést értékelik, sokkal inkább elfogadják a segítségnyújtásra tett kísérletet, próbálkozást is, szemükben a szándék sokszor szinte a tett fölé értékelődik, valamint az egyszerű, közvetlen hatást igénylik, és nem feltétlenül a hasznos, mint inkább a szórakoztató, gyönyörködtető törődést, jobb szó híján a velük való ’foglalkozást’ kívánják barátaiktól.

Az emóció megnyilvánulási formái csapongóbb, mégis kifejezőbb alakot öltenek rajtuk, (gondoljunk egy ölelésre, őszinte megszorongatásra, míg az esetek egy részében "nem szőke" társaik elintéznék a dolgot jó esetben egy mosollyal, de sokszor egy szimpla 'köszönöm'-mel).


:: Reakciójuk pedig méginkább eltér a "nem szöszik"-étől, hiszen:

A törődést sokkal látványosabban értékelik, a nagyobb mértékű törődés pedig spontán fejlődésű, ám maximálisan tudatos ragaszkodást eredményez bennük. Képesek nagyon megszeretni egy embert már csak azért is, ha nem hülyézi le őket, vagy mert elviseli az egyébként mások által megszólt apró hibáikat, rigolyákat, bármit..


:: Továbbá nincs olyan hogy buta szőke! - ha lenne is, - kérdem én - mi számít butaságnak? Az, hogy nem érti meg, amit "másvalaki" mond, vagy az, hogy az illető "másvalaki" nem tudja magát megérttetni? - ...Másként gondolkodunk, és ettől színes, izgalmas, vicces a világ, csak van aki a különbözőségeket nem tudja feldolgozni, így azt mondja, hogy az rossz, ami/aki nem úgy ahogy én - bla-bla..

 

:: És mielőtt megkövezne az ellenzékem, kijelentem, hogy igenis, vannak bamba szőkék, de egyrészt igen kevesen vannak, másrészt pedig ők is csak azért ilyenek, mert még nem nézett senki a szemükbe úgy 'igazán'! ...Egyetlen ember sem ért mindenhez, mégis beszédtéma mindig akad, ehhez nem férhet kétség. És ha egy szöszi csak a kozmetikai cikkekről képes normálisan elcsevegni, akkor e témában pont őt a legérdemesebb meghallgatni!

 

:: A következőkben pedig szeretnék egy tévhitet eloszlatni! A szőkék (vagy általánosságban a hasonló "kaliberű" társaik) semmivel sem - hm - "pasizósabbak", mint a nem szöszik. (Természetesen nem a nagyon kihívóan öltözködő, és így is viselkedő, figyelemfelkeltő típusúakról van szó) Ha a statisztikát figyeljük, egyértelmű, hogy a "szöszi", mint kategória manapság keresettebb (többnyire ezért festik a hajukat sokan), így az ő esetükben természetesen nagyobb a "jó pasi", vagy a "rendes srác" találati arány is. Továbbá javítja ezt a statisztikát az is, hogy sokan köztük megelégszenek a kevésbé igényes, kevésbé okos és sikeres férfival, a kritérium mindössze annyi, hogy szeressék őket.

 

:: Valamint megfigyeléseim arra ösztönöznek, hogy ezúton is kérjek minden nem szőke leányzót, hölgyet, hogy ne utálja a szösziket, ne legyen távolságtartó, vagy idegenkedő velük! - Ugyanis ez az érzés korántsem kölcsönös, sőt, nekik jobbára eszükbe sem jut ilyen butaságokon gondolkozni!

 

:: Végezetül pedig egy megoldás, ami mindent megmagyaráz: Anyu szerint, (aki egyébként sötét hajú, de elég szőke beállítottságú tud lenni a megfelelő társaságban), a "szőke gének" a felelősek az imént leírtakért. :)

 

(Köszönet Anyunak a "lektori" kommentért!)

A bejegyzés végső módosításának valós kelte: 2008.12.12

 

Szólj hozzá!

Címkék: szöszi


A bejegyzés trackback címe:

https://thomassoview.blog.hu/api/trackback/id/tr27823100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása