HTML

Thomasso szemmel



Gondolataim:
"Az élet szép! ...Hiszen olyannak lett tervezve!", valamint "Sok pici változás mihez tart vajon?" - jegyében.

"Ha vérzek: sírok, ha érzek: írok!" - Eszpi Pádle!

NAGYON ÚJ! Különös történetek valakiről, aki ma is világunkat járja, de sajnos kevesen ismerik (elvileg csak fikció): Az 'Elöljáró' Olvass bele te is! :)

Fotó-blogom:

Kitekintő

:: Ezen átjáró lehetőséget ad arra, hogy bekukkants barátaim blogjára, vagy éppen weblapjára ::

¤ Atka CamBlog
¤ Ruca Írás
¤ Ruca Hollandiában
¤ Hajnalcsillag
¤ Vidámszív

Nonprofit átjáró

:: Önzetlenül segíteni, még ha csak picit is, olyan tett, mely soha ki nem törölhető nyomot hagy az univerzumban! ::

Szemem Fénye Alapítvány

Egyéb oldalaim

Apró esszék, irományok

:: Az itt felsorolt bejegyzések nem jelennek meg 'posztként' a blogon. "Nem besorol- ható" kategóriájuk miatt külön oldalt kaptak! ::

Kellemes olvasgatást hozzájuk!

Toma Koma (Jellemanalízis)

Gondolataim az "Igazán Szöszikről"

Relatív valószínűség :)

Buxa Hungarica (siránkozási minta)

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.09.20. 23:43 Thomasso :)

Egy logikus sorrend

Kategória: "Sok pici változás mihez tart vajon?"

 

Odakint szürkeségbe borult ég, talán eső, és 12 °C. Pedig még csak szeptember közepén járunk. Örülök, hogy itthon lehetek, mert majd csak 16:00-kor lesz előadás az egyetemen, amire be kéne menni. Addig még van idő, így írogatni kezdek.

 

Nem így Anyu. Ő is itthon van, de csak mert tegnap óta nem jött helyre a gyomra. Az este kértem Istent, hogy gyógyítsa meg, és ne csak azért, hogy újra munkába állhasson, hanem azért is, mert egyszerűen szeretném, hogy jól érezze magát.

 

De ez még nem következett be.

... Én is betegeskedtem nemrégiben, és akkor is sokat imádkoztunk. De bizony nem jött azonnal (az a fajta) segítség, (amire vártunk).

 

Elmesélem, hogy mit tanultam ebből! (Noha Anyu esetében biztosan más a helyzet.)

 

Hitben kicsiny lévén sokszor, ha nem jön hamar a segítség, nagyon el tudok keseredni. De az utóbbi időben Isten kicsit átformálta gondolkodásomat. Megmutatta, hogyan látja Ő a problémáinkat.

 

Hogy egy egyszerű analógiával éljek, pontosan úgy látja, mint a szerelő a gép hibás alkatrészét. Nem kétségbeeséssel gondol rá, (mint mi), hanem úgy nézi, mint gondos munkával kijavítandó részt. ...Csakhogy Ő nem feltétlenül azt látja problémának, amit mi. És itt a csavar a dologban, hiszen többnyire nehezen képzeljük el, hogy nincs igazunk.

 

Bemutatok most két oldalt!

 

Emberi (kis vaksi):

Van egy gondom. Valami az életemben, ami szeretném, hogy ne úgy legyen, ahogy egyelőre van. Kérem is Urunkat, hogy változtassa meg. ...Erre mit kapok? ...Lebetegszem, és azt gondolom, hogy "Jaj, most még ez is! Azzal az előzővel még úgy-ahogy elvoltam, de ezt már nem bírom! Miért, miért Istenem?" - sokszor voltam hasonló helyzetben.

Aztán elmúlik a betegség, visszatér minden a régi kerékvágásba. ...De mintha valami mégsem úgy lenne, mint volt, csak nem emlékszem mi.

 

Isteni (mindenható, előrelátó tervező):

-- És most vegyítem a megfogalmazást az említett analógiával --

Mikor rájövünk hibánkra, hiányosságunkra, vagy épp egy bűnünkre: "Drága gyermekem, csakhogy észrevetted, - és levetted az előlapot, szabaddá tetted azt a részt, hogy hozzáférjek. - Most már elkezdhetem a munkát! ...De te jól figyelj, mert ha elfordulsz, hamar félreértheted cselekedeteimet!" - és akkor megbontja a gépezet már hozzáférhető részét, szétcsatlakoztatja a belső egységeket - (ekkor nem mész be a suliba, munkahelyre, szórakozni, stb...), - rámutat a hibára, kicseréli az alkatrészt (mialatt betegeskedünk olyanokat is tanít, miket máskor nem érthetnénk meg), majd szépen mindent összerak, helyre illeszt, - (meggyógyít.) - Sőt, sokszor még útközben azon is javít, amiről nem is vettük észre, hogy nem tökéletes. -

És mikor végzett illedelmesen várja, hogy felfogjuk, mit tett velünk.

 

A magam részéről ezentúl figyelni akarok. Hiszem, hogy minden imámnak erős következménye van, és hogy azért végzi el Isten ily módon a változtatásokat, mert ebben is minden lépést velünk akar megtenni. Nem akarja, hogy lemaradjunk pont annak a folyamatnak a részletes szemléléséről, megértéséről, melyért pont mi magunk imádkoztunk. ...És mindebből arra következtetek, hogy ez maximálisan lehetséges a számunkra. Hogy mi, akik az Övéi vagyunk, megérthetjük e magas gondolatokat, terveket, folyamatokat.

 

Ígyhát téged is csak bíztatni tudlak, hogy amit nem értünk most, az egyszer majd (nem is olyan sokára) világosabb lesz a Napnál is!

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://thomassoview.blog.hu/api/trackback/id/tr65673609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása