HTML

Thomasso szemmel



Gondolataim:
"Az élet szép! ...Hiszen olyannak lett tervezve!", valamint "Sok pici változás mihez tart vajon?" - jegyében.

"Ha vérzek: sírok, ha érzek: írok!" - Eszpi Pádle!

NAGYON ÚJ! Különös történetek valakiről, aki ma is világunkat járja, de sajnos kevesen ismerik (elvileg csak fikció): Az 'Elöljáró' Olvass bele te is! :)

Fotó-blogom:

Kitekintő

:: Ezen átjáró lehetőséget ad arra, hogy bekukkants barátaim blogjára, vagy éppen weblapjára ::

¤ Atka CamBlog
¤ Ruca Írás
¤ Ruca Hollandiában
¤ Hajnalcsillag
¤ Vidámszív

Nonprofit átjáró

:: Önzetlenül segíteni, még ha csak picit is, olyan tett, mely soha ki nem törölhető nyomot hagy az univerzumban! ::

Szemem Fénye Alapítvány

Egyéb oldalaim

Apró esszék, irományok

:: Az itt felsorolt bejegyzések nem jelennek meg 'posztként' a blogon. "Nem besorol- ható" kategóriájuk miatt külön oldalt kaptak! ::

Kellemes olvasgatást hozzájuk!

Toma Koma (Jellemanalízis)

Gondolataim az "Igazán Szöszikről"

Relatív valószínűség :)

Buxa Hungarica (siránkozási minta)

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2009.01.17. 16:28 Thomasso :)

Az élet értelme

Kategória: "Az élet szép! ...Hiszen olyannak lett tervezve!"

 

Néha elfelejtem, ezért újra és újra el kell gondolkoznom rajta... Vajon mi is az élet értelme?

 

Aki nagyon jót akar mondani, az rögtön rávágná, hogy "a szeretet", vagy hogy "az én életem értelme Isten"! ...De ezek többnyire hirtelen jókedvű fellángolások eredménye képpen hangzanak el, noha mélységesen igazak lehetnek!

 

- Hogy mit is jelent ez pontosan?

Gondoljuk csak át, ha éppen egy óriási nehézség közepette vagyunk, vagy szeretteink közt valakivel, netán a saját gyermekünkkel történt volna valami rossz, akkor is csillogó tekintettel vágnánk rá ugyanezt a választ? - ha igen, akkor valóban ismerjük válaszunk minden mélységét!

 

Én azonban sokszor elfelejtem azt is, amire rávezet az Úr, így aztán újra, meg újra felmerülnek bennem kérdések.

- Mi is az Én életem értelme?

 

Van egy becsapós megközelítése ennek a kérdésnek, éspedig az, hogy "mit kell tennem, hogy értelme legyen az életemnek?" - ismételten rá kell hogy jöjjek, ez bizony teljesen hibás kiindulás, noha érthető, hogy felmerül, sőt, a jó megközelítésből kiindulva erre is csakhamar választ kapunk.

 

A Biblia jó iránytű. Most is, mint mindig, ha konkrét, és érthető választ szeretnénk. Az igét olvasva kiderül létezésünk oka, célja is. Isten túláradó jókedvében azért teremtett minket, hogy szerethessen minket! Engem, Téged, mindenkit. - Tehát létezésünk oka egy csodálatos jókedv, és célja, hogy ez kifejeződhessen! ...Ha éppen nem vagy benne biztos, hogy mi vonatkozik rád Isten terveiben, akkor elmondhatom, annyi biztos, hogy szeretni akar téged a lehető legkülönfélébb módokon. Meg akar áldani, azt akarja, hogy boldog légy, hogy örülni lásson mindig és minden helyzetben (akkor is, ha a világ szempontjából, a körülmények figyelembe vételével ez nem lenne indokolt), ki akarja rád tölteni végtelen szeretetét olyannyira, hogy megrészegülj tőle, és mindig ezt kívánd azután! - a kérdés csak az, bele mész-e a játékba? ...Igen, "játék", mert (noha hatalmas árat fizetett ezért Istenünk, mégis) ha mindezt elfogadod, játékosan, vidáman élheted meg a kegyelem adta lehetőségeidet, boldog lehetsz mindörökké! - mert Ez Istenünk legfőbb akarata kezdettől fogva.

 

És már meg is válaszolhatod magadnak a kérdést: - mit kell tennem?

 

Csak fogadd el, és máris értelmet nyert az életed! ...Már elfogadtad? Hát akkor erre emlékeztesd magad!

 

És még egy piciny gondolat:

Vágyakozzunk, keressünk, szemléljük meg, csodálkozzunk, akarjuk megérteni! Egyszerűen tapasztaljuk ki, hogy mi az ami személyesen Nekünk tetszik az életben, hogy a teremtés megszámlálhatatlan csodája közül melyek állnak hozzánk legközelebb, hogy aztán mikor hazamegyünk, kiteljesedetten állhassunk Istenünk és Atyánk elé, és elmondhassuk majd neki, a véleményünket műveiről.

Például, ha azt mondod: - Uram, a legszebb virág, amit láttam a földön, a tigris-csíkos orchidea, kérlek, mondd el, mire gondoltál, mikor megteremtetted! - akkor majd szelíden rád mosolyog, és ennyit mond: - Rád gondoltam!

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://thomassoview.blog.hu/api/trackback/id/tr54883714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása