HTML

Thomasso szemmel



Gondolataim:
"Az élet szép! ...Hiszen olyannak lett tervezve!", valamint "Sok pici változás mihez tart vajon?" - jegyében.

"Ha vérzek: sírok, ha érzek: írok!" - Eszpi Pádle!

NAGYON ÚJ! Különös történetek valakiről, aki ma is világunkat járja, de sajnos kevesen ismerik (elvileg csak fikció): Az 'Elöljáró' Olvass bele te is! :)

Fotó-blogom:

Kitekintő

:: Ezen átjáró lehetőséget ad arra, hogy bekukkants barátaim blogjára, vagy éppen weblapjára ::

¤ Atka CamBlog
¤ Ruca Írás
¤ Ruca Hollandiában
¤ Hajnalcsillag
¤ Vidámszív

Nonprofit átjáró

:: Önzetlenül segíteni, még ha csak picit is, olyan tett, mely soha ki nem törölhető nyomot hagy az univerzumban! ::

Szemem Fénye Alapítvány

Egyéb oldalaim

Apró esszék, irományok

:: Az itt felsorolt bejegyzések nem jelennek meg 'posztként' a blogon. "Nem besorol- ható" kategóriájuk miatt külön oldalt kaptak! ::

Kellemes olvasgatást hozzájuk!

Toma Koma (Jellemanalízis)

Gondolataim az "Igazán Szöszikről"

Relatív valószínűség :)

Buxa Hungarica (siránkozási minta)

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.10.28. 22:07 Thomasso :)

Jobb, ha tudod, ki is vagy valójában!

Kategória: "Az élet szép! ...Hiszen olyannak lett tervezve!"

 

Drága barátaim! Ezt a bejegyzést azért írom, mert hiszem, hogy fontos tudnotok, éreznetek valamit! ...bár biztos vagyok benne, hogy ti is tudjátok, vagy egykor megértettétek, csak újra megerősíteném, mert tapasztalatból tudom, hogy feledékenyek vagyunk mindnyájan, így aztán most is EZ Isten üzenete sokunknak! Nekem is! - Mondogassuk hát egymásnak időnként! :)

 

...Az üzenet ennyi: - Ne féljetek!

 

Már az előző bejegyzésben is előjött ez a kérdés, csak nem fejtettem ki bővebben. Most elmondom, szerintem ez mit jelent számunkra:

 

Sajnos ma is azt tapasztalom, hogy a barátaim (szintén keresztények) valamitől félnek. Tegnap is ezt láttam, azelőtt is gyakran előfordult, és bizony, én is sokszor voltam így. Nekem is szól, amit írok, véletlenül se gondoljátok, hogy oktatni akarok bárkit is, de úgy érzem valahol ez még célba ér!

 

Amíg a világi emberek közt az a jellemzőbb, hogy félnek például: egymástól, a politikusok döntéseitől, a gáz-áremeléstől, a vizsgáktól, tanároktól, főnöktől, a betegségektől, stb. addig keresztény körökben úgy látom nagy félelmet okoz, hogy valamit nem jól csinálok, megtértem, mégsem állok ellen a bűnnek, keresem, hogy mit tehetek és mit nem, "egyszerüen nem tudok jó lenni!" Félelmet okoz az is, hogy megtudjuk, miféle szellemiségek, démonok munkálkodnak ezen a világon, mennyi gonosz vallás hódít teret például éppen itt, Magyarországon, és sorolhatnám tovább...!

 

Azt kell mondanom, hogy ÁLLJ! Nem erről volt szó!

 

Igen, vagyunk úgy, hogy nem azt tesszük, amit kéne, elkövetünk bűnöket, még időnként nagyokat is. De az üdvösségünk nem ettől függ. Azt ingyen kaptuk, és bizony, megkaptuk!! ...Ehhez nem fér "de"! Jézus ezért óriási árat fizetett, viszont ennyi elég is volt. A jövőbeli bűnök is ki vannak fizetve! Minden! ...Ha például a legvadabb, legbűnösebb vágyaidnak engedve élnéd ezentúl az életed, de (az egyébként már elnyert) megváltásodról nem mondanál le, állíthatom, hogy találkoznál még hasonló esetekkel a Mennyek Országában! Mert amit "kaptál", azt csakis úgy veszítheted el, hogyha "lemondasz" róla, hiszen aki adta, nem akarja visszavenni. Azért adta, mert látta a szükséget!

 

Természetesen ez nem jogosít fel a bűnök elkövetésére, de biztosít róla, hogy nem kell félned! Tovább léphetsz, nem kell leragadnod olyan dolognál, ami immáron "NEM kérdéses"!

 

Továbbá Isten sokkal hatalmasabb bármilyen egyéb un. "hatalmasságnál", így nem határozhatják meg gondolatainkat a különféle izmusoknak, vallásoknak a vélt, vagy valósággal káros, még akár gyilkos hatásai sem! Istenünk nemhogy nagyobb hatalommal rendelkezik ezeknél, hanem egyszerűen porszemmé törpülnek Ő mellette! Tüsszenteni sem tudnak, ha Urunk nem engedi.

 

 

Ĺgyhát ismét mondom: tőlünk mindössze most is csak annyit kér Istenünk, hogy Ne féljünk! Ne aggódjunk! Bízzunk Benne, és kérjünk bátran! ...Nem azért, mert mi vagyunk valakik akik kérhetünk, mert "megérdemeljük" (ahogy a reklámban hajtogatják), hanem mert Ő okkal javasolja, hogy TŐLE kérjünk, hiszen tudja jól, hogy szükségben vagyunk, és egyedül Ő adhatja meg szívünk vágyait!

 

Te, és én, és még sokan mások is a Világmindenség Urának, a mindenek felett álló Királynak, a Mindenható Istennek szeretett gyermekei lettünk! És Atyánk azt akarja (és amit Ő akar az teljesülni fog, lásd: Teremtés könyve), hogy ehhez méltóan gondolkodjunk magunk felől is! "Királyfi / Királylány vagyok!"

Ez egy olyan háttér, ami át kell hogy hassa egész életünket! - Velem "akármi" nem történhet, "akárki" még csak nem is beszélhet velem "akárhogy", de ne felejtsük el azt sem, hogy nem azért viselkedhetek így, merthogy én tettem volna valamit, vagy lennék valamilyen, hanem a kapott státuszom miatt érvényes ez rám. Azért mert Isten az Apukám. ...És itt újra olyanok lehetünk, mint a "kisgyermekek" pl. az oviban. Jöhetünk azzal, hogy: "az én Apukám..." (kicsoda, és mi-mindent megtehet, stb.) - Ha "menőzni" akarnál valamivel, hát itt a lehetőség! :)

 

Ugye, hogy nincs mitől félnünk?!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://thomassoview.blog.hu/api/trackback/id/tr77737510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása