HTML

Thomasso szemmel



Gondolataim:
"Az élet szép! ...Hiszen olyannak lett tervezve!", valamint "Sok pici változás mihez tart vajon?" - jegyében.

"Ha vérzek: sírok, ha érzek: írok!" - Eszpi Pádle!

NAGYON ÚJ! Különös történetek valakiről, aki ma is világunkat járja, de sajnos kevesen ismerik (elvileg csak fikció): Az 'Elöljáró' Olvass bele te is! :)

Fotó-blogom:

Kitekintő

:: Ezen átjáró lehetőséget ad arra, hogy bekukkants barátaim blogjára, vagy éppen weblapjára ::

¤ Atka CamBlog
¤ Ruca Írás
¤ Ruca Hollandiában
¤ Hajnalcsillag
¤ Vidámszív

Nonprofit átjáró

:: Önzetlenül segíteni, még ha csak picit is, olyan tett, mely soha ki nem törölhető nyomot hagy az univerzumban! ::

Szemem Fénye Alapítvány

Egyéb oldalaim

Apró esszék, irományok

:: Az itt felsorolt bejegyzések nem jelennek meg 'posztként' a blogon. "Nem besorol- ható" kategóriájuk miatt külön oldalt kaptak! ::

Kellemes olvasgatást hozzájuk!

Toma Koma (Jellemanalízis)

Gondolataim az "Igazán Szöszikről"

Relatív valószínűség :)

Buxa Hungarica (siránkozási minta)

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2009.08.15. 21:25 Thomasso :)

Pöttöm események sorozata

Kategória: "Sok pici változás mihez tart vajon?"

 

Egy suhanással kezdődött minden. Ebédet készítettünk Zita húgommal, és éppen kellett valami a kamrából, úgyhogy beloholtam... De egy aprócska pillanattal később kb. fejmagasságban besurrant valami a hűtő mögé. Csak egy árnyacskát láttam és tényleg csak egy parányi időre, de rögtön tudtam, hogy nem vagyok egyedül.

 

Ebédkészítés közben nem hiányzott az efféle társaság (máskor se nagyon), és a tényleges kilétéről még nem volt fogalmam, ezért aztán az első gondolatom az volt, hogy behívom a kamrába Olivért a macskát. Így is lett. Azonban alapesetben Olivérnek szigorúan tilos ilyen helyekre behatolnia, és okos, hihetetlenül szófogadó macska lévén nem jött be most sem, sőt, amikor húgom behozta, szegény azonnal kiutat keresett.

A drasztikus megoldás tehát nem jött be, így szelídebb módszerhez folyamodtunk. Elhatároztuk, hogy úgy fogjuk elkapni, hogy ne essen bántódása, bármi is legyen ő. Eszti húgommal építettem hát egy csapdát, ami garantáltan elfogja a pici betolakodót (kb három órát elvacakoltunk vele, ha kell az ötlet, csak szólj!). Aztán elhelyeztem a hűtő mögötti réshez fordítva.

Vártunk, és közben ment tovább az élet. Fél óra sem kellett, éppen a közelben voltunk, amikor hallottam a tervezett csattanást. Összenéztünk Esztivel, és bemerészkedtünk a kamrába. Felemeltem a dobozt (a csapdát), be volt zárulva, de semmi mocorgás. ...Megráztam... - Nah, ez már valami - dobbant meg a szívem a ficergést hallva.

Áttessékeltük egy dunctos üvegbe. Gyönyörű volt. Egy fiatal, szürke háziegér pislákolt felénk remegő tekintettel. Úgy döntöttünk megtartjuk, amíg Anyuék meg nem jönnek. Forgácsból, fadarabokból és egy kis avarból almot készítettünk neki, és gondoskodtunk némi élelemről is.

Mondanom sem kell, egészen a szívünkhöz nőtt Miki az egér, aki egyébként lány, de ez minket nem zavart. Egyfolytában figyeltük és igyekeztünk a kedvében járni, s közben sokszor maradandó mosolyt csalt az arcunkra.

Már-már a végleges megtartásán gondolkoztunk, mikor Anyu előállt azzal, hogy őszerinte Miki "terhes"!
...Nem akartunk elhinni, de amit mutatott -- (fekvő állapotban Miki hasa oldalra dudorodik, és apró pillanatokra jókora dudorok jelennek meg rajta, ami nem biztos, hogy könnyen betudható volna hányattatott sorsú piciny bélflórájának) -- szóval ez elég meggyőző érv amellett, hogy lehet, hogy le fog kölykezni.

Ez azonban már sok lenne. Szerintem csakhamar szabadon fogjuk engedni, és pöttöm sorsára hagyjuk természetes élőközegében. Isten óvja Mikit, és titokzatos pocakját! Mi pedig köszönjük az aprócska kalandot! :)

1 komment

Címkék: egér


A bejegyzés trackback címe:

https://thomassoview.blog.hu/api/trackback/id/tr401311923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása