HTML

Thomasso szemmel



Gondolataim:
"Az élet szép! ...Hiszen olyannak lett tervezve!", valamint "Sok pici változás mihez tart vajon?" - jegyében.

"Ha vérzek: sírok, ha érzek: írok!" - Eszpi Pádle!

NAGYON ÚJ! Különös történetek valakiről, aki ma is világunkat járja, de sajnos kevesen ismerik (elvileg csak fikció): Az 'Elöljáró' Olvass bele te is! :)

Fotó-blogom:

Kitekintő

:: Ezen átjáró lehetőséget ad arra, hogy bekukkants barátaim blogjára, vagy éppen weblapjára ::

¤ Atka CamBlog
¤ Ruca Írás
¤ Ruca Hollandiában
¤ Hajnalcsillag
¤ Vidámszív

Nonprofit átjáró

:: Önzetlenül segíteni, még ha csak picit is, olyan tett, mely soha ki nem törölhető nyomot hagy az univerzumban! ::

Szemem Fénye Alapítvány

Egyéb oldalaim

Apró esszék, irományok

:: Az itt felsorolt bejegyzések nem jelennek meg 'posztként' a blogon. "Nem besorol- ható" kategóriájuk miatt külön oldalt kaptak! ::

Kellemes olvasgatást hozzájuk!

Toma Koma (Jellemanalízis)

Gondolataim az "Igazán Szöszikről"

Relatív valószínűség :)

Buxa Hungarica (siránkozási minta)

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2009.06.10. 22:31 Thomasso :)

Az államvizsgára készülődve

Kategória: "...Sok pici változás mihez tart vajon?"

 

- Repül a nehéz kő: ki tudja, hol áll meg...?!

 

A kezdőfeltételek nélkül nehéz volna megmondani, de az biztos, hogy nehézségi erőtérben az  m*d²r/dt² = - m*g*e(z)  mozgásegyenlet szerint halad, és az  x(t) = x0 + v(x0)*t , y(t) = y0 + v(y0)*t , z(t) = z0 + v(z0)*t - g/2*t²  trajektóriát járja be egészen addig, amíg "...kit, hogyan talál meg?"
/Arany J. - Toldi/ - fizikus szemmel. :)

 

A szobám most egészen úgy néz ki, mint egy "fizika-fanatikus" őrült cellája, ugyanis kiplakátolom az összes államvizsga tételnek a képlet- és definíció-eszenciáját a falamra, szekrényemre, ablakomra... (képletesen szólva mindent képletekben látok) báhh-háh...

 

Egyszerűen nincs rá időm, hogy kidolgozzam a tételeket és még nekiüljek tanulni őket, ezért kitaláltam, hogy szép nagyban és színesben kidolgozok mindent, és hol dekorációnak, hol tapétának használom, hogy mindig szemelőtt legyenek, ezzel is elősegítve a tanulást. Elvégre érdeklődő alkat vagyok, állandóan nézelődöm, és gondolkodom. ...Hát, most már lassan amerre nézek, képleteket látok. :)

Tételenként 4-6 A4-es lap az eszencia, és 11 tétel van (5 már kidolgozva)... Talán el is fog férni, de lehet, hogy egy idő után nappal is lámpafénynél kell majd dolgoznom. Hmm...

 

Ha kész leszek, lehet hogy lefényképezem, és beillesztem ide. Nem mindennapi látvány! ...Csak legyen eredménye! És sikerüljön minél jobban az államvizsgám! ...Istenem segíts!

 

Közben egyébként az élet szép. Mindig van időm például enni, inni, és egyéb szükségletekre, sőt... még időnként fürdeni is. Zéé hugom nem ilyen látványos effektekkel, de szintén erősen vizsgára tanul, Eszterkisbogár meg örül, hogy mindjárt vége a sulinak, Nagypapám a legváratlanabb pillanatokban cserkésznótákat kezd énekelni, és még sorolhatnám...

 

Szóval vidám vagyok, és a kevés mozgástól nől a pocakom. Nem gáz, államvizsga után úgyis kirándulás, túrák, tábor, stb. (Meg én egyébként is így vagyok cekci. :))

 

...Máskor meg szomorkás vagyok, mert szeretnék jól felkészülni, tudni ezeket az "egyébként érdekes volna, ha nem tanulni kellene" dolgokat, de sajna azt látom, hogy kevés vagyok hozzá!

ĺgyhát megint elővettem Bibliámat, és most ott ütötem fel, hogy (János evangéliuma 14:27)... Ha érdekel, keress rá (akár neten)!

Úgyhogy ismét megnyugodtam.

 

- Csak legyek már túl rajta! :)

No, jól van, mindennek meg van a maga ideje. Most például annak, hogy elmenjek fogat mosni és alukálni!

 

Pápusz mindenkinek!

Szólj hozzá!

Címkék: nehéz


A bejegyzés trackback címe:

https://thomassoview.blog.hu/api/trackback/id/tr491177791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása